Στην Αίγυπτο εκτάκτως ο Δένδιας -Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες

Ένα βήμα πριν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωών βρίσκεται Ελλάδα και Αίγυπτος.

Στο Κάιρο μετέβη εκτάκτως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, δέχεται τον Έλληνα ομόλογό του στο Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, αναρτώντας δυο φωτογραφίες από τη συνάντηση Δένδια - Σούκρι.  

 

Δημοσιεύματα που επικαλούνται ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι η επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο γίνεται για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμφωνηθεί όλες οι πτυχές της συμφωνίας, και απομένουν τρία λεπτά σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να επιλυθούν παρά μόνο δια ζώσης, γι' αυτό και ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Αίγυπτο όπου θα τα διαπραγματευθεί. 

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά MME μετά το πέρας της συνάντησης (περίπου στις 5 το απόγευμα) θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινό Ανακοινωθέν. 

Πηγή: skai.gr