Συνεχίζονται οι παλινωδίες στους Σπαρτιάτες - Η επιστολή κάλεσμα του Β. Στίγκα να επιστρέψουν οι διαγραφέντες βουλευτές που κατηγορoύσε για "greek mafia"

Το βέβαιο είναι ότι η "ανακωχή" που προέκυψε – κατ' ανάγκη ή όχι θα φανεί- στο εσωτερικό των Σπαρτιατών, δεν μπορεί να ανακόψει τη δικαστική έρευνα που έχει ανοίξει για τις αλληλοκατηγορίες

Της Πηνελόπης Γκάλιου 

Σε πολιτικό θρίλερ, με άγνωστες συνέπειες για τους πρωταγωνιστές του θυμίζει πλέον το σκηνικό, όπως διαμορφώνεται με τις νέες ανατροπές, στο εσωτερικό του κόμματος των Σπαρτιατών. Η ανατροπή στην εσωκομματική φαγωμάρα και η επιδίωξη να "ξεχαστούν" όλα και να επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση, άρχισε να διαφαίνεται από νωρίς, χθες, όταν κατά την επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ με έναν εκ των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, τον Γιώργο Μανούσο, φάνηκε η διάθεση "οπισθοχώρησης" εκ μέρους του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν και εφόσον ανακαλούσε ο Βασίλης Στίγκας τις κατηγορίες περί συμπεριφορών των βουλευτών του "greek mafia", να επέστρεφε και πάλι στο κόμμα. Λίγο νωρίτερα παρόμοιο μήνυμα έστελνε και ο διαγραφέντας βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς καλώντας τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να ανακαλέσει τις κατηγορίες.

Και πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρεις" τη διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές ήρθε να επιβεβαιώσει η δήλωση – κάλεσμα του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα προς τους βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα να επιστρέψουν στις τάξεις του κόμματος. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της ΚΟ των Σπαρτιατών ο κ. Στίγκας στη δήλωσή του και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη, αναφέρει ότι "Έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας".

Μάλιστα λίγες ώρες πριν καταθέσει σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του, από βήματος Βουλής, περί "greek mafia", o πρόεδρος των Σπαρτιατών "έσβησε" μονοκοντυλιά όλες τις βαριές κατηγορίες εναντίον των βουλευτών του και αφού τόνισε ότι στη συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη, δήλωσε συμπερασματικά ότι "ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας".

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βασίλης Στίγκας με τηλεοπτική του συνέντευξη εξέθετε στο πανελλήνιο τους βουλευτές που διέγραψε περιγράφοντας διαπλεκόμενες σχέσεις, γκρίνιες μέχρι και διαδρομές χρημάτων, που ταλάνιζαν το κόμμα του, αποκαλύπτοντας ότι βουλευτής που διεγράφη είχε μετακλητό υπάλληλο τον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη. Μία αποκάλυψη που επιβεβαίωσε ο ΣΚΑΪ επικοινωνώντας με τον διαγραφέντα βουλευτή Γιάννη Δημητροκάλλη ο οποίος με τη σειρά του γνωστοποίησε ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι συνεργάτης του, αναφέροντας όμως ότι η συνεργασία προέκυψε χωρίς καμία παρέμβαση του έγκλειστου μέλους της Χρυσής Αυγής. "Γνώριζα από παλιά τον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη, είχε όλα τα προσόντα που χρειαζόταν και γι' αυτό τον επέλεξαν για  επιστημονικό συνεργάτη μου" δήλωσε.

Και ενώ οι καταγγελίες από πλευρά Στίγκα συνεχιζόταν προς τους βουλευτές του για σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη, από την άλλη εξακολουθούσε να δηλώνει πως ο ίδιος τον στηρίζει για το δήμο της Αθήνας. "Αν δεν με στήριζε ο Ηλίας ο Κασιδιάρης και αυτή την απήχηση που έχει στον κόσμο, εγώ δεν θα είχα μπει στη Βουλής. Οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαν μπει στη Βουλή. Εγώ θεωρώ χρέος μου, υποχρέωση, να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κανει να κατέβει στο δήμο της Αθήνας, και αυτό έκανα. Έκλεισα τον κύκλο με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στήριξε και τον στήριξα" κατέληξε συνεχίζοντας τις πλαινωδίες σε ότι αφορά τις δικές του σχέσεις με το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής.

Το βέβαιο είναι ότι η "ανακωχή" που προέκυψε – κατ' ανάγκη ή όχι θα φανεί- στο εσωτερικό των Σπαρτιατών, δεν μπορεί να ανακόψει τη δικαστική έρευνα που έχει ανοίξει για τις αλληλοκατηγορίες και τις βαρύτατες καταγγελίες που διατυπώθηκαν ακόμη και από βήματος της Βουλής και έπιασαν το νήμα της διερεύνησης τυχόν σχέσεων του καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα των Σπαρτιατών. Όπως και δεν μπορούν να αναχαιτίσουν και τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο εκλογοδικείο για το ίδιο ζήτημα, με άγνωστη κατάληξη και συνέπειες για το κόμμα.

Οι πρωτοφανείς εξελίξεις πάντως στο εσωκομματικό πεδίο των Σπαρτιατών βρίσκονται στο μικροσκόπιο και συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να εξετάζουν όλες τις νομικές παραμέτρους που θα οδηγούσαν σε μία νομοθετική πρωτοβουλία, αντιμετώπισης τέτοιων πρωτόγνωρων φαινομένων. Κομβικό ρόλο σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να παίξει και η σημερινή κατάθεση του Βασίλη Στίγκα στον Άρειο Πάγο και η δικαστική τροπή της υπόθεσης, η οποία είναι πιθανό από μόνη της να δώσει λύση στον άγνωστο γρίφο που κρύβει το κόμμα των Σπαρτιατών τόσο για το ρόλο του όσο και για την αρχηγεία του .

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Στίγκα για την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών στην Κ.Ο. του κόμματος:

ΠΡΟΣ: Βουλευτές

κ. Δημητροκάλλη Ιωάννη (Ανατολικής Αττικής)

κ. Κατσιβαρδά Χαράλαμπο (Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών)
κ. Κόντη Ιωάννη (Α΄ Θεσσαλονίκης)


Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.

​Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.

Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.

Βασίλειος Στίγκας

Πρόεδρος Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»



 

Πηγή: skai.gr