ΚΑΙΡΟΣ

Σόιμπλε: Ασφαλώς και η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

H ευρωζώνη θα διατηρηθεί ως έχει στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το ευρώ θα αποδειχθεί ένα πιο σταθερό νόμισμα, εκτίμησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Inforadio.

«Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα είναι λίγο πιο σταθερό και θα προκαλέσει λιγότερη νευρικότητα στις χρηματαγορές. Δεν θα βρεθεί όμως σε εντελώς ήρεμα νερά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η ευρωζώνη, σε ένα χρόνο από σήμερα, θα συνεχίσει να υφίσταται με τη σημερινή της μορφή, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε «ασφαλώς».«Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα μας είναι ήδη τέτοιες που δεν επιτρέπουν «ένα νέο πρόγραμμα» βοήθειας και επανέλαβε ότι για να συνεχιστεί η αποδέσμευση των δόσεων θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του ο
πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γ. Κατάινεν δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να στηρίξει το ευρώ, αλλά προειδοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

Ο Γίρκι Κατάινεν υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να βρει "μια μόνιμη λύση" στην κρίση του χρέους εκτιμώντας πως από μόνες τους, οι μαζικές «ενέσεις» χρημάτων δεν είναι αρκετές για να λυθεί το πρόβλημα.
Πηγή: skai.gr