Σκέρτσος: O κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων - Tον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών

«Η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων και «έτοιμος να δώσει απαντήσεις» για θέματα που δεν γνωρίζει», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος κατόπιν δηλώσεων του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

«Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τσίπρας σε Τουρνά για το ναυάγιο στην Πύλο: Ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει;

«Ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Τι λέτε τώρα; Εγώ δεν το δέχομαι αυτό σαν κοινή λογική» ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. 

Ο διάλογος που καταγράφει στην ανάρτηση του o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα όπου βρέθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για το ναυάγιο και συνομίλησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

«-Σε ένα πλοίο που είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης. 
-Δηλαδή θέλετε να πείτε, κ. Υπουργέ, ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Τι λέτε τώρα; Εγώ δεν το δέχομαι αυτό σαν κοινή λογική», γράφει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ