λεωφόρος Κηφισού

Τροχαίο στη Λ. Κηφισού με νταλίκα - Μποτιλιάρισμα και μεγάλες καθυστερήσεις από το ύψος του Μοσχάτου

Μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από του Ρέντη, λόγω τροχαίου ανάμεσα σε ΙΧ και νταλίκα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας

Κλείσιμο

Πυρά της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «ο υποτιθέμενος μηχανισμός στήριξης που θα αντικαθιστούσε δήθεν τη 13η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος».

Η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει πως «η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνει τη συνέπεια της κυβέρνησης σε πολιτικές ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών». Επ' αυτού αναφέρει: «Μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες».
   
«Αυτή είναι η νέα κανονικότητα του κ. Βρούτση και της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζει.

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να παλέψουν για ανατροπή του απαράδεκτου ασφαλιστικού νόμου

«Οι κλειστές δομές δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καν» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να τις σταματήσει, αλλά όχι για μια εβδομάδα ή για ένα μήνα. Πρέπει να σταματήσουν εντελώς και να ξεκινήσει η διαδικασία που προτείνουμε εμείς. Αυτή είναι η θέση μας».
   
Αναφορικά με το ασφαλιστικό είπε ότι «ο νέος νόμος είναι απαράδεκτος και πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ' τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτα απ' όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας 4ετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει».
   
Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 18ης Φεβρουαρίου.
   
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα «να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας» είπε ότι «κατ' αρχήν ούτε ο ίδιος ξέρει τι είναι οι αρμοί της εξουσίας, ούτε ελέγχονται οι αρμοί της εξουσίας. Αυτούς τους αρμούς πρέπει να τους γκρεμίσεις».
   
«Ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, πώς λειτουργεί και τι είναι αυτό το κράτος. Παρ' ότι κυβέρνησε. Ή μάλλον έχει καταλάβει και θέλει να κοροϊδεύει και το κόμμα του και τον ελληνικό λαό, αυτόν που σκέφτεται προοδευτικά» πρόσθεσε.
   
«Ένας κόσμος αμέσως κάνει συνειρμούς ότι αυτοί οι αρμοί της εξουσίας είναι κάτι κακό, διεφθαρμένο, σάπιο. Και είναι, έτσι κι αλλιώς, κατά τη δική μας άποψη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας στη συνέχεια, «αλλά αυτούς πρέπει να τους γκρεμίσεις, όχι κάνοντας αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας, ελέγχοντας τους δικαστές ή δημιουργώντας διάφορα ζητήματα ως κυβέρνηση, σαν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτά που και σήμερα κάνει και η ΝΔ».
   
Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, είπε ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η άποψή μου είναι ότι ένα πολεμικό-στρατιωτικό επεισόδιο, το οποίο οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει και από ατύχημα, όχι μόνο σκόπιμα από κάποια πλευρά, θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις και σε συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης».
   
Τόνισε δε, ότι «αυτή η λογική της συνεκμετάλλευσης, με μαθηματική ακρίβεια, λόγω των ανταγωνισμών και των διαφορετικών τέτοιων μονοπωλιακών συμφερόντων, θα μας οδηγήσει και μάλιστα σε μεγαλύτερης έκτασης, πιθανόν, πολεμική σύγκρουση. Και βεβαίως σε υποχωρήσεις».
   
Ως προς την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είπε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως «δεν θα λύσει το πρόβλημα, γιατί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν είναι ό,τι το καλύτερο υπάρχει σήμερα».
   
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «για να πας στο Δικαστήριο της Χάγης θέλει συνυποσχετικό και από τις δύο πλευρές. Η Ελλάδα λέει υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ, η Τουρκία απαντά ότι "εγώ δεν θέλω μόνο αυτά, αλλά θέλω και τις διεκδικήσεις που έχω, δηλαδή τα ζωτικά και νόμιμα συμφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία τα έχετε υπογράψει στην Ελλάδα, γιατί ο κ. Σημίτης με την Συμφωνία της Μαδρίτης το 1997, υπέγραψε για "νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας στο Αιγαίο και βεβαίως η Συμφωνία του Ελσίνκι που πάλι υπέγραψε ο κ. Σημίτης, το 1999, όπου λέει για "νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και διαφορές"».
   
«'Αρα λοιπόν, και μόνο από το συνυποσχετικό, πριν εκδικάσει δηλαδή το δικαστήριο της Χάγης, θα έχεις ένα το κρατούμενο, δηλαδή, η Τουρκία θα έχει βάλει όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και βεβαίως αυτό δημιουργεί προηγούμενα και είναι απαράδεκτο» κατέληξε στη συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ