ΚΑΙΡΟΣ

Ψαριανός: Διαφορετική η βάση συμφωνίας των εταίρων από την κατάληξη

Την υπαναχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων της Τετάρτης επιβεβαίωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τόνισε, «η βάση συμφωνίας με την οποία εγώ συμφωνούσα, ήταν διαφορετική από την κατάληξη», αποδίδοντας την υπαναχώρηση του Φώτη Κουβέλη από τη συμφωνία στις σκληρές τοποθετήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ. «Θα συζητήσουμε για τη στάση μας απέναντι στη νέα κυβέρνηση στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία»

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τις δηλώσεις Ψαριανού, το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος ανέφερε ότι ήταν «λάθος η κάθετη στάση ορισμένων στελεχών της ΔΗΜΑΡ, θα προτιμούσα μια πιο ευέλικτη στάση για έναν έντιμο συμβιβασμό».

«Αυτή τη στιγμή υφίσταται η τρικομματική κυβέρνηση, αν δεν αποφασίσουν οριστικά τα όργανα του κόμματος, δεν μπορώ να προκαταλάβω που θα καταλήξει το κόμμα πριν ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις» δήλωσε ο κ. Γεωργάτος, ο οποίος τόνισε ότι στο κόμμα υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες, και πρέπει κάποιος να δέχεται την πλειοψηφία του κόμματος.

«Θα έπρεπε να είχαμε πιο ισχυρή, δυναμική παρουσία στην κυβέρνηση» επισήμανε πάντως.

Την αντιπαράθεση της Μαρίας Ρεπούση και του Βασίλη Οικονόμου στον «αέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ προκάλεσε η δήλωση του κ. Οικονόμου νωρίτερα στο σταθμό μας ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ