Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποσταθεροποίηση του νομίσματος θέτει ζήτημα διατάραξης εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, καθώς «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα» (σ.σ. στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας).
Σχολιάζοντας ειδικά το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής ο κ. Πανούσης παρατηρεί: «υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης,αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».
Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».
Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ. Πανούσης απαντά: «Κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις». Ειδικότερα για τον κ.Λαφαζάνη, ο κ. Πανούσης λέει: «είναι ο Παναγιώτης ένας έντιμος άνθρωπος και σωστός σε αυτά που λέει. Απλώς στο οποιοδήποτε σχέδιό του, που δεν είναι ούτε ευκρινές ούτε κατανοητό, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και των εθνικών κινδύνων, και ιδίως της μη νομιμοποίησής τους από τον ελληνικό λαό».
Σε ερώτημα για όσους προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή είναι κυβέρνηση αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε», ο κ. Πανούσης λέει ότι «μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότωφ. Ε, δεν θα τους περάσει».
O αναπληρωτής υπουργός προτείνει στον Α.Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα». Αναφέρει επίσης ότι η αριστερά έκανε ιστορικά λάθη όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση κινδυνεύει να κάνει εγκληματικά λάθη και ήδη κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση.
Για τη συμπεριφορά τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αστυνομία, ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι «μερικοί μισούν την Αστυνομία επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως ,αφού σου λένε ‘έχουμε αριστερή κυβέρνηση και θα μείνουμε ατιμώρητοι'. Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότωφ. Όλα αυτά αποτελούν στρέβλωση και της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει. Ο απολογισμός ωστόσο των έξι μηνών σε σχέση με φθορές, τραυματισμούς κλπ, όπως διαπιστώνει αβίαστα κανείς, είναι ότι η στρατηγική της ήπιας διαχείρισης είναι καλύτερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Παρά ταύτα είμαι έτοιμος να συνομιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με ορισμένους ‘κόκκινους' δημοσιογράφους για την έννοια της Αριστερής Αστυνομίας, τα όρια και τους κανόνες της δημοκρατίας. Γιατί όλοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς κράτος και δίκαιο δεν μπορεί να υπάρξει κράτος δικαίου, το οποίο επαγγέλλεται η αριστερά και το ζητούν οι πολίτες».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.