Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες Τρίτη το Ιράν εναντίον των «συνεπειών» της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ανταπόδοση σε αυτήν.

Κλείσιμο

Προεδρία της Δημοκρατίας: Ο Πρόεδρος θα εξαντλήσει τη θητεία του

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εξαντλήσει τη θητεία του μέχρι το τέλος, το Μάρτιο του 2015", ξεκαθάρισε την Παρασκευή η Προεδρία, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσε τον κ. Παπούλια να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, με επίσημο τρόπο, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους την Πέμπτη κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την συνεργασία. Θα θυμάμαι πάντοτε τις αναμνήσεις που εσείς μου δημιουργήσατε!»

«Τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Προέδρου, τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας με επίσημο τρόπο καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ