ΚΑΙΡΟΣ

Προανακριτική: Διαβιβάζεται στον εισαγγελέα το ηχητικό Μιωνή και η κατάθεση Παππά

Tης Ναντίν Χαρδαλιά


Τη διαβίβαση του ηχητικού υλικού του Σάμπυ Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαζί με την κατάθεση που είχε δώσει ο Νίκος Παππάς στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ως μάρτυρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή μετά από πρόταση της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος Αλλαγής, καθώς όπως σημείωναν «γαλάζιες» πηγές διαπιστώνονται αντιφάσεις με τα λεγόμενα του κ. Παππά.

Για «γελοίο αντιπερισπασμό» με στόχο να συγκαλυφθούν άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, φέρεται να έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η γνησιότητα του ηχητικού Μιωνή δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από καμία επίσημη αρχή.

Μετά την ακρόαση του ηχητικού ντοκουμέντου του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην Επιτροπή, φέρεται να ειπώθηκαν τα εξής:

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά , για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν, ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές.

Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή, από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Ν.Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ Παππά και Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν.Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ.Παππάς θέλει να πει οτι αυτή η φωνή δεν είναι δική του άλλο θέμα.

Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ): Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας.

Πηγή: skai.gr