ΚΑΙΡΟΣ

«Πόλεμος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής, με τη ΝΔ να κατηγορεί την Κουμουνδούρου πως ζητά τη στήριξη των ψηφοφόρων της ΧΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως «το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο», τονίζοντας πως  ο Χρήστος Γούδης, «υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά», συμπληρώνει.

Αφορμή για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ανοιχτή επιστολή που έστειλε νωρίτερα ο κ. Γούδης προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπου ο κ. Γούδης στέκεται σε δυνητικά σημεία σύγκλισης μεταξύ της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει λόγο για μία «άγρια ‘αδελφική’ διαμάχη» που «οφείλεται στο ότι επί της ουσίας και τα δύο απευθύνονται σε ένα κοινό».

Εξίσου σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«'Παλιά μου τέχνη κόσκινο'… Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή».

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «πολιτική χυδαιότητα», προσθέτοντας δηκτικά πως «δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική ΧΑ έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου».

«Είναι από απογοητευτικό έως αστείο να καταλογίζουν σε εμάς άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες», σχολίασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου.

Τόνισε πως «κανένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι και καμία παλαιοκομματικού ήθους επίθεση δεν θα σταματήσει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην Αθήνα».

«Βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου Άννας Ασημακοπούλου.

«Άραγε τι έχει να πει ο κ. Μανώλης Γλέζος για τα αδιανόητα χαριεντίσματα των συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;», διερωτάται η εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πανικός της ΝΔ από την επερχόμενη ήττα θα γίνεται μεγαλύτερος. Το αποδεικνύει αυτό και η έκδοση άσχετων ανακοινώσεων ανά ώρα, ο μέσος όρος των οποίων καθημερινά μεγαλώνει», απάντησε σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί ο άλλος υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε καλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην «κλείνουν αντιμνημονιακά το μάτι» στους χρυσαυγίτες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ