Στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Στο «τραπέζι» το Ουκρανικό

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Κατά τη Σύνοδο, που θα διαρκέσει έως αύριο Πέμπτη το απόγευμα θα συζητηθεί το Ουκρανικό, το οποίο παραμένει σε κρίσιμη φάση. 

Παρά τις αιτιάσεις της Μόσχας ότι συνέχισε να αποσύρει στρατεύματα, αυτή τη φορά από την Κριμαία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την Τετάρτη την πεποίθησή του ότι δεν έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση, προκαλώντας την άμεση ρωσική απάντηση.

Η Βρετανία δεν έχει μέχρι στιγμής δει κάποιες αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει τους στρατιώτες από τις θέσεις τους κοντά στο ουκρανικό σύνορο και θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις της σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε από πλευράς του σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας στο Sky News.

"Δεν έχουμε δει κάποιες αποδείξεις επί του παρόντος για αυτή την απόσυρση" είπε ο υπουργός στο Times Radio. "Δεν αμφισβητούμε αυτά που λέει η Ρωσία, αλλά θα την κρίνουμε από τις πράξεις της", πρόσθεσε.

"Είναι αρκετά σαφές ότι οι προθέσεις τους προς την Ουκρανία είναι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και πράγματι να αλλάξουν τη σχέση του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και το κάνουν με την απειλή εισβολής" σημείωσε ο Γουάλας. 


 
 

Πηγή: skai.gr