ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε το "μίνι υπουργικό" συμβούλιο στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε το "μίνι υπουργικό συμβούλιο" στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργόμε συμμετέσχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με το οικονομικό επιτελείο (ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης) και οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν οι μεταρρυθμίσεις σε οικονομία και δημόσια διοίκηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο την Παρασκευή για σκλήρυνση της στάσης της τρόικας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της συνέχισης της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι η Αθήνα επιδιώκει την καθυστέρηση της επιστροφής της τριμερούς, προκειμένου να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία τελικά Δεκεμβρίου, που φαίνεται πως θα υπερβούν τις προσδοκίες της κυβέρνησης και των δανειστών.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ