Τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έβαλε στο στόχαστρο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την αρνητική στάση που κρατάει απέναντι στη συμφωνία την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «νίκη»,
«Ο μπαμπάς Μητσοτάκης το 1977 στις εκλογές στα Χανιά κατέβηκε με σύνθημα "διέξοδο στο κάθε αδιέξοδο". Ο γιος Μητσοτάκη, μετά τα σημερινά κι όλα τα καραγκιοζιλίκια που ακούμε, θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με σύνθημα "αδιέξοδο σε κάθε διέξοδο"», σχολίασε ειρωνικά.
Για «ιστορικών διαστάσεων» συμφωνία έκανε λόγο ο Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), εξαπολύοντας επίσης επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ τον οποίο κατηγόρησε πως με τη σημερινή του στάση εξαλείφει κάθε θετικό που πέτυχε η ΝΔ στο Βουκουρέστι, αφήνοντας υπαινιγμούς για πιθανό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με τον Αντώνη Σαμαρά στον οποίο επέρριψε την ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος το 1990 από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Από τα πυρά του κ. Βαρεμένου πάντως δεν ξέφυγε ούτε ο κυβερνητικός εταίρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τον οποίο «κάρφωσε» λέγοντας με νόημα πως το 90' είχε συνταχθεί με την άποψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κι όχι εκείνη του κ. Σαμαρά.
Βολές με αποδέκτες τους διαφωνούντες άρα και τον κ. Καμμένο, εκτόξευσε και ο Χρήστος Καραγιαννίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το λιτό αλλά αιχμηρό σχόλιο: «όποιος θέλει να κάνει πολέμους ας ντυθεί στο χακί. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια».
Το ζήτημα πυροδότησε και μίνι κόντρα ανάμεσα στον Μάριο Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα, για τις επικρίσεις του περί ήττας της χώρας και τα καυστικά του σχόλια για την αντιμετώπιση της ασυμφωνίας από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, οδηγώντας τελικά σε αλληλοκατηγορίες ότι είναι ο καθένας χειρότερος από τη Χρυσή Αυγή.
«Είστε χειρότερος κι από τη Χρυσή Αυγή», φώναζαν εκτός μικροφώνου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στα πυρά του κ. Γεωργιάδη.
«Εσείς είστε χειρότεροι από τη Χρυσή Αυγή. Ξεπουλάτε τα πάντα. Ψηφίζετε τα πάντα με χέρια και με πόδια», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους εκείνος. «Ντροπή σου» - «εσάς ντροπή σας» ήταν ο διάλογος που ακολούθησε κι ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης επιχειρούσε να επιβάλλει την τάξη και να αναγκάσει τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να ασχοληθούν με το αντικείμενο της συνεδρίασης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.