ΚΑΙΡΟΣ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία (upd)

Έμμεση αναφορά για δικτατορικό καθεστώς στην Ελλάδα κάνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ που αποφάσισαν να ζητήσουν τη φύλαξη των χώρων τους από αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν καταλήψεις ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε κείμενο αφίσας της η νεολαία.

«Γι’ άλλη μια χρονιά, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, σ’ ένα διαγωνισμό αυταρχισμού και τρομοκρατίας, προκηρύσσουν πενθήμερο λοκ-άουτ ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ήδη το κτίριο της ΝΟΠΕ είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής. Οι υπερασπιστές της ‘ομαλότητας’ και οι θιασώτες του ‘κανονικού’ Πανεπιστημίου, κρατάνε σκανδαλωδώς κλειστές τις σχολές χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς να διατρέχεται ο παραμικρός κίνδυνος» αναφέρει η νεολαία.

Κάνει λόγο για ολοφάνερη εντεταλμένη υπηρεσία απ’ την κυβέρνηση, με την οποία «οι Πρυτανικές αρχές των δύο ιδρυμάτων συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος έντασης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας στις 17 Νοέμβρη.»

«Η προσπάθεια φίμωσης
και τρομοκράτησης της νεολαίας δε θα περάσει. Η δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος μας δίνει ώθηση γι’ ακόμα μαζικότερους νεολαιίστικους και λαϊκούς αγώνες μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές μας. Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε δημοκρατία! Ούτε μια μέρα χαμένη!» καταλήγεται στο κείμενο.

«Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών» αναφέρει σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή της η νεολαία.

«Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας! Ούτε μια μέρα χαμένη!» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr