ΚΑΙΡΟΣ

Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ 100,3: Όποιο κόμμα παραβαίνει τον κανονισμό για την αφισορύπανση θα παίρνει πρόστιμο

Από την προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα είχαν ενημερωθεί για τον κανονισμό καθαριότητας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τα πρόστιμα που μπήκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορρύπανση δεν αφορούν μόνο ένα κόμμα, ούτε έχουν εισπρακτική λογική, αλλά οποιοσδήποτε παραβεί τον κανονισμό καθαριότητας θα έχει πρόστιμο, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στο πρόστιμο που επιβλήθηκε από το δήμο. 

Ο κ. Μπακογιάννης διερωτήθηκε αν κάποιο κόμμα είναι υπεράνω του νόμου και εξήγησε ότι από την προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα είχαν ενημερωθεί για τον κανονισμό καθαριότητας.

Σημείωσε ότι ο νόμος άλλαξε το 2022 για αυτό σε προηγούμενες αναμετρήσεις ο δήμος δεν μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα.

Ανέφερε πως πρόκειται για μάχη νοοτροπιών και υπογράμμισε ότι είναι ένα μέτρο που χρειάζεται συνέπεια και από τη πλευρά του δήμου, δεν πρόκειται για πυροτέχνημα. 

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο δήμος έχει διαθέσει στα κόμματα πολλά σημεία στην πόλη όπου μπορούν να διαφημίζονται, όπως τις στάσεις λεωφορείων.

Ξεκαθάρισε ότι οι παραβάτες μπορούν να κάνουν ένσταση, αλλά οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος έχει δικαίωμα να προχωρήσει ακόμα και σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ακόμα στο σταθμό μας πως η Αθήνα βρίσκεται πλέον στην κορυφαία δεκάδα των ελκυστικότερων προορισμών του συνεδριακού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα ανέβηκε οχτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον συνεδριακό τουρισμό για το 2022 και από την 16η θέση βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης, όπως αυτή διαμορφώνεται με βάση την αξιολόγηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (International Congress and Convention Association – ICCA)
 

Πηγή: skai.gr