Κλείσιμο

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές»

«Είναι σημαντικό αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας»

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Στη βούληση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές, αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς είναι κάτι που το έχει συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας. 

«Θεωρώ πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στο σχολείο μέχρι να φύγει.Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι απλά μία προσδοκία και φυσικά το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι – οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά – ότι αυτό βοηθάει τη μαθητική διαδικασία».

«Γι’ αυτό θέλουμε τους συλλόγους γονέων συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια. Έχω συζητήσει με τον Υπουργό παιδείας και είμαι πολύ θετικός, εάν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε έναν σε πρώτη φάση πεπερασμένο αριθμό σχολείων πιλοτικά με locker, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κλειδώνουν κινητά τους όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν.Είναι σημαντικό όμως αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr