Κλείσιμο

Μήνυμα Μητσοτάκη με πολλαπλούς αποδέκτες: «Δεν μασάμε...»

Δεν μασάμε στις βολές των συμφερόντων διεμήνυσε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο πρωθυπουργός – Τι δεσμεύτηκε για τις παρακολουθήσεις

Της Πηνελόπης Γκάλιου



Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες τις οποίες προσδιόρισε εκ νέου το 2023 αλλά και επιχειρώντας να “διαλύσει” το τοξικό κλίμα που έχει σκεπάσει την εγχώρια πολιτική σκηνή, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σήκωσε το γάντι στα πυρά της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις και διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δικής του εμπλοκής ή εμπλοκής της κυβέρνησης. Απέδωσε μάλιστα τη στοχοποίηση που υφίσταται το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο ίδιος προσωπικά σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχασαν την επιρροή τους στην πορεία του τόπου και βάλλουν κατά της κυβέρνησης. “Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολλοί έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους” είπε ο πρωθυπουργός και με διεμήνυσε με ύφος “Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε να δείχνει και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των συκοφαντιών και της λάσπης που εκτοξεύεται εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι “η αντιπολίτευση σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Το σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί" ξαναζεί και απευθύνεται, πλέον, στον καθένα”. Εστίασε δε στις διαφορετικές προτεραιότητες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει έρευνες για υδρογονάνθρακες, “εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το βούρκο τους. Ο καθένας στο ρόλο του” παρατήρησε.


Ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα δημοσιεύματα που βάλλουν κατά της κυβέρνησης και του ίδιου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων χαρακτηρίζοντας τα ατεκμηρίωτα και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενος παράλληλα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. “Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους;”. Αναφέρθηκε δε, και στις περιβόητες λίστες των υποτιθέμενων θυμάτων “χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη” σχολίασε και υπενθύμισε την υπόθεση της Νοβάρτις για την οποία έπεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον 10 κορυφαίων πολιτικών, οι οποίοι αθωώθηκαν απο τη Δικαιοσύνη. “Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Νοβάρτις” σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέοντας εκείνη την υπόθεση με τη νέα των παρακολουθήσεων.Και σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο της Δικαιοσύνης για την οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!” δήλωσε εμφατικά. 


Τέλος στη συνωμοσιολογία και τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς περί παρακολούθησής του από το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να βάλει και ο Υπουργός Εξωτερικών, από τις Βρυξέλλες, μιλώντας για αμοιβαία εμπιστοσύνη, και τόνισε “Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Από κει και πέρα, δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως”. 


Όπως διαβεβαιώνουν όλες τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά στελέχη, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα θεσμικά μέσα ώστε να μην μείνει καμία σκιά τόσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και για το σύνολο της κυβέρνησης όσων αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων. Αυτόν ακριβώς τον τόνο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ – όπως σχολίαζαν στελέχη της Πειραιώς- δηλαδή το τόνο της αντεπίθεσης σε θεσμικό επίπεδο, με ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις απέναντι στις θολές συκοφαντίες.

Σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο εντάσσεται άλλωστε και η νομοθετική ρύθμιση, η οποία εντός της εβδομάδας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα αφορά μεταξύ άλλων για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ και την περαιτέρω προστασία από κάθε είδους κακόβουλα λογισμικά καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τα πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει και την προϋπόθεση και “τρίτης υπογραφής” πιθανότατα από πολιτικό πρόσωπο - πέραν των δύο εισαγγελέων- ενώ θα προβλέπει και τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας.



 

Πηγή: skai.gr