ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης: «Ναι» στη συναίνεση για το Σύνταγμα - Ανάγκη ριζικής αναθεώρησης

Την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος, με άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας δίχως περιορισμούς, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. Όπως τονίζει, εφόσον εκλέγει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει τη σχετική πρόταση στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό ώστε να επιτευχθεί συναίνεση.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «μετά την επώδυνη εμπειρία της χρεοκοπίας και την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, χρειάζεται να επανεξετάσουμε τη θεσμική συγκρότηση της κοινωνίας μας από την αρχή».

«Η πρότασή μου προς τον κ. Τσίπρα θα είναι απλή, ξεκάθαρη και δίχως αστερίσκους. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές», επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Αν η πρότασή του γίνει αποδεκτή, με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, η επόμενη Βουλή θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Μητσοτάκη:


Πηγή: skai.gr