«Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει, υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Είμαστε αξιόπιστοι και ακέραιοι και μπορούμε να εφαρμόσουμε όλα όσα είπαμε, δεν πάμε στην Ευρώπη ως επαίτες, ούτε έχοντας ανέφικτους στόχους» συμπλήρωσε.
Αρνήθηκε να σχολιάσει τις βολές που δέχθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό για τις χθεσινές του εξαγγελίες, λέγοντας ότι δεν θα δηλητηριάσει το κλίμα. Ο κ Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη δική του ομιλία με αυτή του κ Τσίπρα. Πάντως, όπως επισήμανε «δεν είναι και πολύ υγιές ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο υπονομεύει του ίδιους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές», τόνισε επίσης.
Για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών και ότι το κόστος των εκλογών δεν υπερβαίνει το κόστος που επωμίζεται ο ελληνικός λαός από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία. Σε περίπτωση αυτοδυναμίας είπε πως θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.
Ερωτηθείς με ποιούς θα κυβερνήσει προανήγγειλε σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του. Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.
Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.
Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον δημοσιονομικό κόφτη. Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση. Προειδοποίησε δε τον κ Τσίπρα, ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να ξαναμπεί στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους, τόνισε. Για το χρέος είπε δε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.
Για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι είναι συνολικά "Αίολος" επισημαίνοντας ότι εγείρονται πλέον πολύ ουσιαστικά ζητήματα στον έλεγχο των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά, θα επιστρέψει την αρμοδιότητα για τη χορήγηση των αδειών στο ΕΣΡ, και επί των ημερών της δεν πρόκειται να υπάρξει αριθμητικός περιορισμός για τα κανάλια που θα εκπέμπουν. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολιγοπώλιο διαπλοκής, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει τον εκφυλισμό αυτής της διαδικασίας και τη δημιουργία νέων τριγώνων διαπλοκής με εργολάβους και τράπεζες.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΙ αν απευθύνεται στους ψηφοφόρους - Δημοσίους Υπαλλήλους, επισήμανε ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους έλληνες πολίτες. Ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο, ενώ - όπως είπε - με τις μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η ΝΔ ο καλός δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αντίθετα θα επιβραβευθεί.
Για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο. Υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλή ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.
Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης τόνισε ερωτηθείς για το δόγμα «νόμος και τάξη». Υποστήριξε όμως πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά.
Πηγή: skai.gr - AΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.