«Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ξεκαθάρισε δε, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «φαινόμενα παρανομίας και ανομίας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας». Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού.
Για τις απολύσεις εξήγησε ότι ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε το Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014.
Ανέφερε δε, ότι δεν βλέπει εκλογές, και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό. Είναι μέγιστο θεσμικό ατόπημα για ένα κόμμα να λέει ότι ‘εγώ θα καταψηφίσω όποιο πρόσωπο και αν προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας’» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ειδικά σε μία εποχή που δείχνει δειλά σημάδια ανάκαμψης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι υπουργός στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επέκρινε, έμμεσα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το καλοκαίρι του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «φάγαμε τα μούτρα μας και πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».
Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», και του ζητεί, εμμέσως, να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη για την αξιολόγηση, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «για να κάνω απόλυση στο δημόσιο πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Στο 15% υπάρχει διάταξη που να το οδηγεί στην απόλυση; Απάντηση: Όχι. Κάποιο άλλο δυσμενές μέτρο; Απάντηση: Όχι. Τι θα πάθουν όσοι βρίσκονται στο 15%; Θα υπάρξουν μέτρα βελτιώσεως» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.
«Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους, και αυτούς στον τομέα της υγείας... Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι τους κάθε μέρα κρίνονται με απόλυση, μείωση μισθών... Αυτό δεν συμβαίνει στο δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.