ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ: Όλοι εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να πετύχουμε συμφωνία

Οι επικεφαλής των θεσμών και των εταίρων εργάζονται πολύ εντατικά ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία εντός του οριοθετημένου χρονικού πλαισίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το περίγραμμα συμφωνίας που κατάρτισαν από κοινού οι δανειστές τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει εκτενώς την ελληνική αντιπρόταση, 47 σελίδων, που στάλθηκε στους θεσμούς το βράδυ της Δευτέρας. Η ελληνική πρόταση έχει απορριφθεί ως ανεπαρκής από τους εταίρους.

Στη συνάντηση δεν αποκλείεται να παραστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και των «Financial Times», σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, ή έστω σημαντική πρόοδος, η κ. Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη με τον κ. Τσίπρα αύριο Πέμπτη.Πηγή: skai.gr