Συνεχίζοντας, ο κ. Μέργος υπογράμμισε πως οι μισθοί στη χώρα μας «έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα» λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του συνιστούν «προσωπικές απόψεις» του ιδίου για την «ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ενώ στην ομιλία αναλύει το «πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών».
«Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις», συμπληρώνει με νόημα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας από το σύνολο της ομιλίας του «, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης».
Σε διάψευση ενδεχόμενης μείωσης του κατώτατου μισθού είχαν προβεί νωρίτερα και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης, με τον κ. Στουρνάρα να κατηγορεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακολουθεί την ίδια δημαγωγική τακτική που υιοθέτησε για την καταγγελία του λάθους του ΔΝΤ, τη στιγμή που κυβέρνηση έθεσε πρώτη «το θέμα της διόρθωσης του λάθους με έναν μη δημαγωγικό και δημιουργικό τρόπο».
Σημειώνεται πως το εν λόγω σχόλιο του κ. Στουρνάρα αποτελεί την πρώτη απ’ ευθείας παραδοχή της ελληνικής κυβέρνησης ότι όντως έχει τεθεί ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος.
Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα έως το τέλος του προγράμματος, προσθέτοντας δε πως το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, τα σχόλια του κ. Μέργου, προκάλεσαν τη δριμεία αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και κομμάτων της συμπολίτευσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.