ΚΑΙΡΟΣ

Μαυρωτάς για Μπαζιάνα: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια

Στην καταγγελία του περί φωτογραφικής διάταξης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την εξυπηρέτηση της συζύγου του πρωθυπουργού, επέμεινε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, αποφεύγοντας αυτή τη φορά, ωστόσο, την ονοματολογία, ενώ σχολιάζοντας σκωπτικά την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική για ρυθμίζει πάγια τη διαδικασία μετάταξης, είπε: «Ε, τότε να μην την πούμε φωτογραφική, να την πούμε κινηματογραφική».

Τοποθετούμενος
επί της επίμαχης διάταξης (άρθρο 33 παρ.3) στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο κος Μαυρωτάς σημείωσε δηκτικά ότι: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται», καλώντας το Υπουργείο να αποσύρει ή έστω να τροποποιήσει την επίμαχη διάταξη, με την οποία όπως έχει καταγγείλει δίνεται η δυνατότητα στην Μπέτυ Μπαζιάνα να γίνει από δασκάλα - καθηγήτρια Πανεπιστημίου.

Ο κος Μαυρωτάς χαρακτήρισε ύποπτες τις προϋποθέσεις, που θέτει η διάταξη για τη μετάταξη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) ΑΕΙ, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί περιορίζετε τη διάταξη μόνο στους εκπαιδευτικούς α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης και δεν το επεκτείνετε σε όλους τους εκπαιδευτικούς αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων; Γιατί καταργείτε την 5ετία που απαιτούνταν για νέα μετάταξη; Είναι πολλές οι συμπτώσεις. Κι επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, εμείς ζητάμε την απόσυρση της διάταξης ή την τροποποίησή της».

Βάλλοντας, δε,
ευθέως εναντίον του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με αφορμή δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» ότι η διάταξη αφορά περίπου 100 εκπαιδευτικούς υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων, υποστήριξε ότι ο ίδιος μετράει 9 πρόσωπα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της διάταξης.
Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε, από τα στοιχεία που διαθέτει ο ίδιος το σύνολο των προϋποθέσεων πληρούν μόλις 5 εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν το 2014 και 4 το 2015, συνεπώς συνολικά 9.

Ρόλο υπερασπιστή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, ανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε πονηρό σε αυτή, αφορά εκπαιδευτικούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε εργαστήρια και ΑΕΙ που έχουν εργαστήρια.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr