ΚΑΙΡΟΣ

Μαρκόπουλος: Προεόρτια τρομοκρατίας οι καταληψίες - Αθανασίου: Ο νόμος θα εφαρμόζεται

Σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης με ακραία συμπεράσματα από πλευράς του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου προκάλεσαν στη Βουλή τα επεισόδια στη Νομική. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διεμήνυσε ότι υπάρχει νόμος και θα εφαρμόζεται.

Για απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού για θέματα της Παιδείας, αυταρχισμό και προβοκατόρικες ενέργειες έκανε λόγο ο Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας τα επεισόδια στη Νομική, ι προκαλώντας την απάντηση του Χαράλαμπου Αθανασίου που ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κράτος δικαίου και θα εφαρμόζεται και αυτά που ξέρετε τελείωσαν», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖ Α πυροδοτώντας ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και άλλοι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για τις αιχμές του Υπουργού κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει τη Βουλή εργαλείο της. Άποψη που θέλησε να αντικρούσει με δικά του επιχειρήματα ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο τρομοκράτης της αίθουσας ενώ προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας τους φοιτητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις με «προεόρτια τρομοκρατία». «Οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια είναι προεόρτια τρομοκρατίας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ προκαλώντας πανδαιμόνιο αλλά και ειρωνικά σχόλια συναδέρφων του και για την ουσία, αλλά και για τη σύνταξη των λεγομένων του.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου