Οικονόμου: Τα ερωτήματα παραμένουν- Θα γκρεμίσει ο κ.Τσίπρας τον φράχτη στον Έβρο;

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα όσα λέγονται περί ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά και για την υποψηφιότητα Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορά στο πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων για νέους «Σπίτι μου», ξεκίνησε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στα κριτήρια του προγράμματος, αλλά και στις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως το πρόγραμμα Κάλυψη, για την κάλυψη των αναγκών των νέων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, που ισχύει από τον περασμένο Σάββατο. Η νέα αύξηση, είπε, δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αλλά σταδιακά η χώρα μας συγκλίνει με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Μεγάλο, κεντρικό μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι οι καλύτεροι μισθοί. 

Δείτε την ενημέρωση:

Υπάρχουν μια σειρά πολιτικές και δράσεις για τη νέα γενιά της Πατρίδας μας:

-Για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης- διορίσθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, διευρύνθηκε το ωράριο του ολοήμερου σχολείου

-Για την τόνωση της απασχόλησης- πρόγραμμα πρώτο ένσημο, νέα προγράμματα κατάρτισης, νέο ΕΣΠΑ για την ένταξη στην αγορά εργασίας, προγράμματα υποστήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας

-Για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, σειρά μέτρων όπως άδεια πατρότητας, άδεια μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς και άλλα

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει ολοκληρωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για τη νέα γενιά των Ελλήνων. 

Για τον φράχτη στον Έβρο

Να επαναλάβω προς τον κ.Τσίπρα τα ερωτήματα που εγείρονται από τη στάση των στελεχών του για τον φράχτη στον Εβρο και τη μεταναστευτική πολιτική: Τι θα έκανε, θα ακύρωνε τη σύμβαση, θα γκρέμιζε τον φράχτη;

Παραβιάζει ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα; 

Τι λέει ο κ.Τσίπρας για τους ευρωβουλευτές του κόμματός του που ρωτούσαν για push backs που δήθεν κάνει η χώρα μας;

Τι λέει για τους ισχυρισμούς ότι Λιμενικοί δήθεν πετούσαν ανθρώπους στη θάλασσα; Τι λέει για το θέμα «μικρή Μαρία»; Σχεδιάζει να επαναφέρει την κατάσταση από το 2015- 2019; Θεωρεί υπεύθυνη πολιτική τις εικόνες της Μόριας και της Ειδομένης; Επιμένει ακόμη ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα;

Η πολιτική μας θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας και σώζει ζωές. Ο φράχτης θα γίνει ακόμη και με εθνικούς πόρους. Είναι κορυφαια εθνική πολιτική.

Για «τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού»

Αν ο πολιτικός διάλογος γίνεται στη βάση της παραπληροφόρησης, τότε νοθεύεται η λαϊκή βούληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τροφοδοτεί συνεχώς την κοινή γνώμη με φέικ νιους. Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, ο κ.Τσίπρας επιμένει. Ποιοι λένε τα απίστευτα ψέματα για το νερό: είναι αυτοί που είχαν υπάγει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Πόσο ψεύτες. Η ΝΔ δεν έκανε καμία κίνηση για ιδιωτικοποίηση του νερού. Ηταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Το θέμα έχει να κάνει με τη στρατηγική των ψεμάτων. Δεν θα αφήσουμε τα ψέματα να νοθεύσουν τη βούληση των πολιτών. Οι πολίτες έχουν πικρή πείρα από τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουν στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης. Θα αποδικιμασθούν και πάλι. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η ψευδολογία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την πλήξει. Η Ελλάδα ακολουθεί άλλη κατεύθυνση, σταθερά, τολμηρά και μπροστά. 

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ επιμένει για σενάριο κυβέρνησης ηττημένων, ο κ.Οικονόμου απάντησε ότι η κάλπη της 21ης Μαϊου είναι η καθοριστική. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ευαγγέλιο το ψέμα, έλεγαν ότι δεν συζητούν τέτοιο σενάριο.  

Για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης και αν η κυβέρνηση δεσμεύεται για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βλέπει μπροστά της μόνο την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαϊου. 

Για την υποψηφιότητα Μιθριδάτη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Οικονόμου είπε όπτι για να βρει κανείς θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΡΥΖΑ πρέπει να υπερθεματίζει σε πολακισμό.

Για την υπόθεση του σπιτιού στην Τήνο, του κ.Μητσοτάκη, είπε ότι όλα είναι δηλωμένα και έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Για την υπόθεση Κοκλώνη και τις οικονομικές συναλλαγές των εταιρειών του, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση είναι ήδη στη δικαιοσύνη.

Για το αίτημα Ανδρουλάκη να επισπευσθεί η έρευνα για την παρακολούθησή του, είπε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να μη μείνει καμία σκιά στο θέμα.

Για το ενδεχόμενο ο πρώην αντεισαγγελέας του Α.Π. κ.Κανελλόπουλος να είναι επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ.Οικονόμου παρέπεμψε στον πρόσφατο νόμο.

Πηγή: skai.gr