Λεκτική επίθεση Πολάκη σε νομική σύμβουλο του Αδωνι Γεωργιάδη

Συγγνώμη με κλάματα από τη Λινού.       

Σε νέο επεισόδιο ενεπλάκη την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στη νομική σύμβουλο του Αδωνι Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στην κα Πετρούλια της είπε: "Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Μην το κάνετε αυτό, το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό."

Και συνέχισε λέγοντας: "Εχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα του προσώπου, απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Στο περιστατικό επενέβησαν παρευρισκόμενοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ, με την κα Λινού μάλιστα να παίρνει τον λόγο, η οποία ξεσπώντας σε κλάματα ζήτησε "συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο." 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας αναφέρει: "στη διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής. 

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.  

Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά."

Πηγή: skai.gr