ΚΑΙΡΟΣ

Κύκλοι Σαμαρά: Η Ελλάδα στην Ουάσιγκτον λογίζεται ως παράγοντας σταθερότητας στη Μεσόγειο

Την εκτίμηση ότι όλοι οι συνομιλητές του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τον πρώτο κύκλο επαφών του την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, επιθυμούν ισχυροποίηση των παραγόντων συμβάλουν στη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, και πως η Ελλάδα θεωρείται πόλος σταθερότητας, διατύπωσαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι, που βρίσκονται κοντά στον έλληνα πρωθυπουργό, εκτίμησαν ότι οι επαφές στην εφημερίδα Washington Post είχαν σημαντικό επικοινωνιακό χαρακτήρα για την Ελλάδα.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτίμησαν ως σημαντικό το γεύμα στο οποίο συμμετείχε ο κ. Σαμαράς, ως το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).

Ο κ. Σαμαράς πετάει αυτή την ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας) για τη Νέα Υόρκη, σε ένα ταξίδι-αστραπή, όπου θα συναντηθεί με 20 διευθυντικά στελέχη επενδυτικών ομιλών, οι οποίοι συνολικά διαχειρίζονται 850 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στη χώρα και την προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις.

Συνάντηση με Ομπάμα

Την Πέμπτη  ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και μετέπειτα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

O κ. Σαμαράς θα έχει επίσης συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, το δήμαρχο της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον επικεφαλής του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις, και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Σημείο Μηδέν (Ground Zero), ενώ θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο σημείο που πραγματοποιούνται οι εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ