Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Live όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες Τρίτη το Ιράν εναντίον των «συνεπειών» της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ανταπόδοση σε αυτήν.

Κλείσιμο

Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ 100,3: Πρωθυπουργός της Τρίπολης ο Σαράζ 

«Πρωθυπουργό της Τρίπολης» αποκάλεσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ τον Φαγέζ αλ Σαράζ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντας ως «πειρατική» τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι θεμελιωδώς παράνομη. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη. Έχουν τονίσει πως παραβιάζει γεωγραφικές πραγματικότητες και νομικά δεδομένα» τόνισε για τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η Τουρκία αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, κινείται εκτός νομιμότητας. Έχουμε πολλούς παράγοντες ισχύος στα χέρια μας. Η Ελλάδα δε θα δεχτεί ούτε συζήτηση αμφισβήτησης εδάφους της. Yπάρχει προϊούσα απομόνωση της Τουρκίας, όλοι οι μεγάλοι παίκτες είπαν ότι η συμφωνία είναι παράνομη» σχολίασε ο υπουργός. 

Αποσαφήνισε επίσης ότι η Λιβύη ήταν πάντα ένας δύσκολος συνομιλητής στo διάλογο που έχει ξεκινήσει από το 2004 για τον καθορισμό ΑΟΖ αμφισβητώντας την επήρεια μιας σειράς νησιών όπως οι Στροφάδες η Σαπιέντζα και η Γαύδος.

Πηγή: skai.gr