ΚΑΙΡΟΣ

Κομισιόν: Οι θεσμοί «δουλεύουν νύχτα μέρα» για την επίτευξη συμφωνίας

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτευχθεί το συντομότερο συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη Δευτέρα αξιωματούχος της Επιτροπής.

«Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα ‘δουλεύουν νύχτα μέρα’ για την επίτευξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων -σε σχέση με το νέο πρόγραμμα- δράσεων στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Ως προς το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

Πάντως, το Βερολίνο διαμηνύει ότι «είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι εξαντλητική, παρά να επιτευχθεί γρήγορα».


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr