Καυγάς Βρούτση – Λαφαζάνη για τα εργασιακά

Στο απόηχο των εκλογών Γιάννης Βρούτσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης αντιπαρατέθηκαν στη Βουλή για τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι όσα έταξε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ (επαναφορά 13ηςκαι 14ης σύνταξης, επαναφορά σύνταξης στα προηγούμενα επίπεδα, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ) κοστίζουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δουλεύει τους έλληνες ψιλό γαζί». «Κρύβεστε γιατί δεν έχετε προτάσεις» συνέχισε ο Υπουργός καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει που θα βρει τα λεφτά ενώ κατέληξε λέγοντας ότι με τις ρυθμίσεις που έχει επιφέρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό έχει φτάσει σε πλήρη αρμονία και ισορροπία.

Σφοδρότατη ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που χαρακτήρισε τον Υπουργό Εργασίας «αρχιπραξικοπηματία» του κουρελιάσματος της εργατικής νομοθεσίας. «Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος από τον Υπουργό να κάνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πρωτάκουστοι για την αίθουσα. Παίζετε πολύ βρώμικο ρόλο. Είστε αρχιπραξικοπηματίας μιας κυβέρνησης η οποία έχει κατακουρελιάσει την εργατική νομοθεσία» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου