Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, που επέστρεψε επιτυχώς στις αγορές, της Πορτογαλίας που ακολουθεί και της Ισπανίας που «βγαίνει από το Μνημόνιο», εκτιμώντας πως «αυτό μπορεί να συμπαρασύρει θετικά την Ελλάδα».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι ακόμα και μετά την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο η ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία θα είναι μία πραγματικότητα, τόσο για τη χώρα μας όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη, τονίζοντας πως χωρίς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς η Ελλάδα, και εκτός Μνημονίου, θα μπορούσε να έχει κυρώσεις.
Αναφερόμενος στις συστάσεις του ΟΟΣΑ για απελευθέρωση του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, ο κ. Καρβούνης σχολίασε πως «οι έλληνες πολιτικοί πρέπει να τολμήσουν να θίξουν συμφέροντα [...] χωρίς να υπολογίσουν το αυριανό πολιτικό κόστος», προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων.
«Δεν μπορούμε να αγοράζουμε ακριβότερα το γάλα ακόμα και από τους Γερμανούς. Δεν μπορεί να είναι κλειστά τα φαρμακεία όταν τα χρειάζεσαι», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα επόμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στους έλληνες αγρότες 18 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των τρόπων παραγωγή του φρέσκου γάλακτος.
Στρέφοντας το βλέμμα του στην έναρξη της κρίσης και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, ο κ. Καρβούνης τόνισε πως το 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε διέθετε την τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και συνεπώς ζητήθηκε η βοήθεια του ΔΝΤ ώστε να συγκροτηθεί η «φόρμουλα» της λύσης.
Παρά ταύτα, υπογράμμισε πως πλέον η Ευρώπη έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τη διαχείριση της κρίσης, και συνεπώς είναι αντικείμενο συζήτησης το πώς η Ευρώπη θα μπορεί να ελέγχει μόνη της τα δημοσιονομικά.
Τέλος, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας ευρωπαίος ηγέτης που να έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και να μην έχει αναγνωρίσει τις «πρωτόγνωρες στα παγκόσμια χρονικά» θυσίες του ελληνικού λαού.
Εξήρε επίσης τη στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, παρά την κρίση, να μείνουν στην ευρωζώνη, εκτιμώντας πως διαφορετικά η χώρα «θα είχε τεθεί και εκτός Ευρώπης», κάτι που δε συζητά η Κομισιόν.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.