Καιρίδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τη μεταναστευτική κρίση του 2015 - Κλειδί ο ρόλος της Τουρκίας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε πως δεν είμαστε στα επίπεδα της Ιταλίας σε αριθμό ροών, ούτε και στο κομμάτι της διαχείρισης

Στην διαβεβαίωση ότι μεταναστευτική κρίση όπως το 2015 δεν πρόκειται να ζήσουμε προχώρησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπαθεια να μείνουμε μακριά απο αυτή.  

Υπογράμμισε πάντως οτι έχουμε διπλασιασμό των ροών ήδη από το '22 σε σχέση με το '21 και σημαντική αύξηση μέσα στο 2023. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είμαστε στα επίπεδα της Ιταλίας σε αριθμό ροών αλλά ούτε και στο κομμάτι της διαχειρίσης.

«Κλειδί ο ρόλος της Τουρκίας»

Ο κ. Καιρίδης επεσήμανε ότι κλειδί στην υπόθεση ειναι είναι ο ρόλος της Τουρκίας και η συνεργασία με την γειτονική χώρα ενώ τόνισε ότι η κατάσταση αφορά και τον ευρωπαΐκό βορρά αν και υπάρχει μεγάλη ολιγωρία από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων και διχογνωμία στο εσωτερικό των κυβερνήσεων όπως στο Βερολινο.

Δηλωσε οτι την Πεμπτη θα εχει συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ίλβα Γιόχανσον στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ η χώρα μας εχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση όπως η Ιταλία.

Ερωτηθεις σχετικά, ανέφερε οτι ο μεταναστευτικός πληθυσμός βαίνει μειωμένος στην χωρα μας, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και υπαρχει μεγαλο ζητημα στην αγορα εργασίας με τους εργάτες γης.

Σε αυτο το πλαίσιο ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια η Ελλάδα να συνάψει διμερείς συμφωνίες με μετακλητούς εργαζόμενους από χώρες όπως η Μολδαβία και η Ινδία.

Πηγή: skai.gr