ΚΑΙΡΟΣ

Κ. Παπούλιας: Τα αδύναμα στρώματα υποφέρουν

Την κοινωνική συνοχή ανέδειξε ως το σοβαρότερο πρόβλημα από την οικονομική κρίση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Βαν Ρομπέι για ό,τι κάνει «προκειμένου να προωθηθούν μερικά από τα αιτήματα της Ελλάδας σ' αυτή τη μεγάλη μάχη», αλλά επισήμανε ότι «τα αδύναμα στρώματα υποφέρουν» και πρόσθεσε: «δώσαμε και δίνουμε».

Αναφερόμενος στην στήριξη του κ. Βαν Ρομπέι στις ελληνικές θέσεις τόνισε ότι τις εκτιμά, αλλά παραδέχθηκε ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τις μέγιστες προσπάθειες τις καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση».

Παπανδρέου: Επίπονη προσπάθεια, αλλά αποδίδει

Ο κ. Ρομπεϊ συναντήθηκε και με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες είναι επίπονη, αλλά αποδίδει καρπούς.

Τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί η λειτουργία της Φρόντεξ, καθώς -όπως είπε- «τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπέι υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Τόνισε μάλιστα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό και για την καθυστέρησή τους δεν ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πηγή: skai.gr