Συγκεκριμένα η επιτροπή εισηγείται τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας και επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία.
Το τελικό κείμενο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξαρτητων Ελληνων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ ψήφισαν λευκό στις προτάσεις του προέδρου της επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκη λόγω του ότι άποψή τους ήταν η εισήγηση και οι διατυπώσες να γίνουν σε πιο αυστηρούς τόνους.
Παρά τη θετική της ψήφο, ενστάσεις διατύπωσε και η βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια, η οποία επεσήμανε ότι και στο παρελθόν υπηρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών, αλλά η βουλή δεν είχε αντιδράσει το ίδιο, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης στον Πειραιά.
Η Χρυσή Αυγή η οποία δεν προσήλθε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: "το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς".
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.