«Το USB το έδωσα στον κ. Διώτη, πριν φύγω από το υπουργείο Οικονομικών. Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, η λίστα Λαγκάρντ βρισκόταν στα χέρια του από τον Οκτώβριο του 2010, με τις γαλλικές αρχές να ζητούν από την ελληνική πλευρά να διαχειριστούν τα στοιχεία με απόλυτη μυστικότητα.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συνέχεια έδωσε λίστα με 20 ονόματα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, ζητώντας από αυτόν να διερευνήσει το οικονομικό προφίλ των αναφερόμενων προσώπων. Ορισμένα από τα ονόματα είχαν μεγάλες τραπεζικές αποταμιεύσεις, με ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση μίας γυναίκας που διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις που υπερέβαιναν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Κατόπιν τούτου, συνέχισε ο πρώην υπουργός, ο κ. Καπελέρης τον ενημέρωσε ότι ορισμένες καταθέσεις δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το οικονομικό προφίλ των δικαιούχων, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητά τη συνέχιση της έρευνας.
Παρά ταύτα, στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρώην υπουργός, ο νομικός σύμβουλος κατέστησε σαφές ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν μπορούσαν από μόνες τους να αποτελέσουν βάση για δικαστικό έλεγχο αλλά, όπως τόνισε, ήταν επιβεβλημένο το ΣΔΟΕ να προχωρήσει την έρευνα.
Τέλος, τον Ιούνιο του 2011, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέστειλε τα στοιχεία στο νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, συμπληρώνοντας πως ουδέποτε ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία των ερευνών λόγω της πίστης του στην επιχειρησιακή αυτοτέλεια του Σώματος.
Αδιανόητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: Αντώνης ΑντζολέτοςΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.