Οι ευρωεκλογές αλλιώς: Τι έδειξε το exit poll του ΣΚΑΪ - Πώς ψήφισαν οι νέοι, ψήφοι ανά επάγγελμα και πολιτικό χώρο – Πίνακες

Ποιοτικά στοιχεία του exit poll του ΣΚΑΪ στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς καθώς δίνουν άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών   

Οι ευρωεκλογές αλλιώς. Ποιοτικά στοιχεία του exit poll του ΣΚΑΪ στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς καθώς δίνουν άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη ο Γιώργος Αράπογλου. 

Pulse

Αναποφάσιστοι μέχρι τελευταία στιγμή

Σημειώνεται ότι ανήμερα των εκλογών το 13,1% πήρε απόφαση τι θα ψηφίσει κάτι που δυσκολεύει και την πρόβλεψη της συμπεριφοράς τους στις δημοσκοπήσεις, κάτι που είχε επισημανθεί ως «γκρίζα ζώνη» στη δημοσκόπηση της Pulse. 

Νέοι

Pulse

Νέοι

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενίσχυσαν τα ποσοστά τους στους νέους, ενδεχομένως μειώθηκαν και κατά τι  σχολίασε ο Γιώργος Αράπογλου. Παράλληλα, δεν φαίνεται να προκύπτει μετακίνηση ηλικιακής ομάδας, κάποιου πολιτικού χώρου ή κάποιου επαγγέλματος από τη ΝΔ προς τα δυο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η μείωση των ποσοστών της ΝΔ σε όλες τις ομάδες που εμφανίζονται χωριστά στους πίνακες είναι ομοιόμορφη, δηλαδή δεν φαίνεται σε κάποια ομάδα η ΝΔ να χάνει πιο μεγάλο ποσοστό απ’ ό,τι στην άλλη.

Pulse

Ανά πολιτικό χώρο 

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει τα σκήπτρα στο χώρο του κέντρου, ενώ η ΝΔ κυριαρχεί στους κεντροδεξιούς και ο ΣΥΡΙΖΑ στους κεντροαριστερούς. «Η ΝΔ έχασε αξιόλογο ποσοστό στον κεντρώο χώρο, ενδεχομένως οι κεντρώοι ψηφοφόροι επέλεξαν σε μεγαλύτερο βαθμό την αποχή, και όχι τη μετακίνηση σε κάποιο από τα δύο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» σχολίασε ο κ. Αράπογλου. 

Pulse

Pulse

Πηγή: skai.gr