ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι ένοπλες δυνάμεις μας προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε «δικαιολογημένο και ρεαλιστικό» το όραμα της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα, αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ, ο οποίος δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει Μανώλης Κωστίδης, ο ίδιος χαρακτήρισε «δικαιολογημένο και ρεαλιστικό» το όραμα της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκιού υπουργείου Άμυνας:

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της 'Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου' στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς. Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες προσπάθειες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της 'ΤΔΒΚ' στο νησί. Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο.

Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση της 26ης Αυγούστου στο τέμενος Köprülü Hacı İbrahim Aga στη Λεμεσό. Τέτοιες πράξεις μίσους, που αποτελούν απειλή για τους μουσουλμάνους, τον ισλαμικό κόσμο και τις κοινές αξίες όλης της ανθρωπότητας, έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο δικαιολογημένο και ρεαλιστικό είναι το όραμα της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». 

Πηγή: skai.gr