ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές: Αλλαγές μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης - Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν - Τελ,ική κατανομή εδρών

Αλλαγές προκύπτουν στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή

Αλλαγές προκύπτουν στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Με μία λιγότερη έδρα θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που υποχωρεί στις 47 έδρες από τις 48, ενώ το αντίθετο συμβαίνει για το ΚΚΕ που τελικά εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που αρχικά είχαν υπολογιστεί. Ειδικότερα, μπαίνει στη βουλή ο Νίκος Έξαρχος, κερδίζοντας έτσι μία έδρα στα Ιωάννινα.

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης αλλάζει το σκηνικό σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει δύο απώλειες, μία στα Ιωάννινα που δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς και τη δεύτερη στη Δυτική Αττική αφού εκτός βουλής μένει ο Σταμάτης Πουλής. Η Ν.Δ, που μένει στις 158 έδρες, χάνει την έβδομη θέση στο επικρατείας που την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας. Δεν εκλέγεται, δηλαδή, η Μαρία Πολύζου και την είσοδό του στη βουλή κερδίζει ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Στα κέρδη του ωστόσο το κυβερνών κόμμα θα καταγράψει δύο έδρες αφού στα έδρανα της βουλής θα έχει την ευκαιρία να ξαναβρεθεί ο βουλευτής Β΄Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης ενώ στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης που τη χάνει ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής του Σύριζα. Αλλά και στην Α΄Αθήνας η Ν.Δ κερδίζει άλλη μία έδρα και μπαίνει στη βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Στη Β΄Πειραιά χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας με τον Χρήστο Αρίδα να μένει εκτός βουλής  και οδηγεί και σε αλλαγές στην Α' Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» - στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος κρατάει  την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Η «Νίκη» κερδίζει την έδρα στη Δυτική Αττική και εκλέγεται  ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.
 

Πηγή: skai.gr