Στη θετική ατζέντα επιμένει ο πρωθυπουργός - Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Ήπειρο, όπου θα επισκεφτεί το μεσημέρι την Παραμυθιά και την Πάργα ενώ το απόγευμα (19.00) θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Άρτας.

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Η οικονομία είναι εκείνη που επηρεάζει εν πολλοίς την επιλογή των πολιτών στην κάλπη, αλλά η κοινωνική πολιτική - ως απόρροια ενός οικονομικού προγράμματος- θα είναι εκείνη τελικά που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, δεκατέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού να επαναφέρει εμφατικά στο προσκήνιο την καθημερινότητα των πολιτών και την κοινωνική στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση καθ' όλη της διάρκεια της τετραετούς θητείας της -παρά τις αντίξοες συνθήκες που προέκυψαν- αλλά και που θα συνεχίσει να παρέχει με βάση το νέο της κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία 2023-2027, όχι μόνο σε ευάλωτες και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά επεκτείνοντας την πρόνοιά της προς πάσα κατεύθυνση.

Επιμένοντας στην επιλογή "θετικά μπροστά" όπως σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος, ο πρωθυπουργός και από την Ελευσίνα όπου συζήτησε με πολίτες για την οικονομία, ήταν σαφής για τη θετική ατζέντα που επιλέγει να προτάσσει στο δρόμο προς τις κάλπες, απορρίπτοντας εκ νέου την τοξικότητα και την όξυνση.

"Δεν θέλω ούτε στιγμή να εφησυχάσουμε. Έχουμε 14 μέρες σκληρής δουλειάς μέχρι που να κλείσει και η τελευταία κάλπη. Θέλω από τώρα μέχρι τις εκλογές να μιλάμε μόνο θετικά. Δεν έχω καμία διάθεση, είδατε δεν είπα κουβέντα, για τον πολιτικό μας αντίπαλο.  Δεν χρειάζεται, εξάλλου, να πω πολλά. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, τα λένε όλα μόνοι τους. Προσέξτε την ένδεια επιχειρημάτων, τρεις μέρες τώρα τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου λες και μας ενδιαφέρει τι έγινε στην Ελλάδα του 1981, δεν σας ενδιαφέρει τι έγινε στην Ελλάδα του 1981, ξέρουμε τι έγινε τότε. Σας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ελλάδα του 2023 και πώς θα πάμε μπροστά και πώς θα ζήσουμε όλοι σε μια καλύτερη χώρα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν στην Ελευσίνα. 

Σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός εξειδικεύοντας έτι περαιτέρω το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, εξήγγειλε και τα τρία νέα θετικά μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που αφορούν την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ για σπίτια που ασφαλίζονται από φυσικές καταστροφές, τη μονιμοποίηση του Freedom Pass για τους νέους που ενηλικιώνονται και την αύξηση του επιδόματος τέκνων για τους δημοσίους υπαλλήλους.

"Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%" ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρυνθούν οι πολίτες "να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει και μία ιδιωτική κάλυψη απέναντι στη φυσική καταστροφή με ένα σημαντικό κίνητρο περαιτέρω μείωσης της φορολογίας".

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους νέους, υπενθύμισε το Freedom Pass που δόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας κάνοντας λόγο για μία επιτυχημένη πρωτοβουλία την οποία αποφάσισε να μονιμοποιήσει "Είμαστε σε θέση πια να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο, 150 ευρώ σε κάθε νέο την ώρα που θα ενηλικιώνεται, στα 18 του χρόνια, ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι, σε μια υπηρεσία πολιτισμού ή σε μια υπηρεσία αθλητισμού, συνεισφέροντας και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, σε εγχώριες υπηρεσίες και με κάποιο τρόπο να μπορούν να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το δεύτερο μέτρο.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το νέο επίδομα τέκνων για τους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο με βάση το πρόγραμμα της ΝΔ από 50 ευρώ για ένα παιδί θα αυξηθεί στα 70, για τα δύο παιδιά απο τα 70 θα ανέβει στα 120 ευρώ, για τα τρία παιδιά θα πάνε στα 170 και για 4 παιδιά από τα 170 στα 220 ευρώ.

Ήταν λίγο παράξενο το γεγονός ότι προσθέτεις τέκνα στην οικογένεια, αλλά κλιμακωτά το επίδομα δεν ανεβαίνει αρκετά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το τρίτο μέτρο.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Ήπειρο, όπου θα επισκεφτεί το μεσημέρι την Παραμυθιά και την Πάργα ενώ το απόγευμα (19.00) θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Άρτας.

Για τη ΝΔ και για το ίδιο τον πρωθυπουργό η Ήπειρος αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα ανάπτυξης και προόδου, με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου για το 2030 το οποίο εκπονήθηκε από κοινού από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στοχεύει να αναδείξει την περιοχή σε πραγματικό πρωταγωνιστή, όχι μόνο στην ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής.

Πηγή: skai.gr