Την ίδια ώρα συζητείται η εναλλακτική πρόταση να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Η πρόταση μιας διετούς παράτασης ωστόσο πέραν του 2020 δεν βρίσκει υποστηρικτές, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στις Βρυξέλλες προκρίνεται μια άλλη λύση και συγκεκριμένα να μην επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό οι ενέσεις ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες ύψους 48 δισ. ευρώ. Ωστόσο αυτό δεν προβλέπεται στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, αλλά μόνον στον νέο ESM, και μάλιστα για νέες περιπτώσεις και ως εκ τούτου η πρόταση απορρίπτεται από το Βερολίνο.
Έτοιμο για παραχωρήσεις είναι και το ΔΝΤ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της Welt είναι διατεθειμένο να δώσει έως και δυο επιπλέον χρόνια στην Αθήνα για να κλείσει την τρύπα του προϋπολογισμού. Ασαφές παραμένει ωστόσο ποιος θα καλύψει την τρύπα της χρηματοδότησης που θα προκύψει.
Στάινμπρουκ: Ναι και σε τρίτο πακέτο
Υπέρ της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων τάσσεται την ίδια ώρα ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Περ Στάινμπρουκ. Σε συνέντευξή του προς την Welt υπογραμμίζει ότι τα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια η Αθήνα δεν θα μπορεί να δανείζεται στις αγορές. «Όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να βοηθήσουμε», λεει ο πρώην υπουργός Οικονομικών καλώντας μάλιστα την Α. Μέρκελ να «πει επιτέλους την αλήθεια» στους Γερμανούς όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της βοήθειας αυτής.
Την ίδια ώρα, ο Π. Στάινμπρουκ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Σοσιαλδημοκράτες να συναινέσουν υπό όρους και σε τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενώ προειδοποιεί, τέλος, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «οι πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις θα ήταν καταστροφικές». Πηγή: Welt, dpa, Κώστας Συμεωνίδης, Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.