ΚΑΙΡΟΣ

Διάγγελμα Παπανδρέου στις 8 το βράδυ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημερώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο, στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και στις 8 το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα.

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν, να φύγει το βάρος και να περάσουμε σε μία αναπτυξιακή εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής όπου επιτεύχθηκε κούρεμα το ελληνικού χρέους κατά 50%.

«Μία καινούρια ημέρα ξημερώνει και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για την υπεράνθρωπη θυσία τους... Χωρίς τη δική τους συγκλονιστική προσπάθεια, όλα θα είχαν τελειώσει τον περασμένο Μάιο. Θα είχαμε χρεοκοπήσει με τραγικές συνέπειες... Διαπραγματευτήκαμε με ισχυρό εργαλείο την αξιοπιστία μας και αποφύγαμε το θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας... Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι επίτευγμα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι ήσυχοι για τις συντάξεις τους, ενώ οι τράπεζες εξυγιαίνονται πλήρως. Πηγή: skai.gr