Συνάντηση Τσίπρα, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί εσπευσμένα την Τετάρτη ο πρωθυπουργός για να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των τριών θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο MNI, οι επικεφαλής των τριών θεσμών θα συναντηθούν πρώτα στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 16:00, δηλαδή τέσσερις ώρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, όπου θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις.

Υπάρχουν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως στις συναντήσεις θα λάβουν μέρος ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο διευθυντής του μηχανισμού διάσωσης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με προγενέστερο τηλεγράφημα του MNI, στις Βρυξέλλες υπάρχει έντονη ενόχληση με τη στάση του Ταμείου, να στείλει μόνο έναν χαμηλόβαθμο αντιπρόσωπο στην τεχνική επεξεργασία της νέας ελληνικής πρότασης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην είναι εξουσιοδοτημένος να λάβει αποφάσεις.

Επιπλέον, το Ταμείο φέρεται να είναι δυσαρεστημένο με τα εισπρακτικά μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, λόγω του ότι η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη.
Πηγή: skai.gr