Κλείσιμο

Τσίπρας: Πάω στις Βρυξέλλες να συζητήσω πάνω στην πρόταση της κυβέρνησης

«Πάω στις Βρυξέλλες να συζητήσω πάνω στην πρόταση (για συμφωνία) της κυβέρνησης» επισήμανε σε δήλωσή του προς τον λαό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 9.30 το βράδυ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πιθανότατα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.  

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έντιμο αμοιβαίο συμβιβασμό.«Από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής» παρατήρησε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε δε ότι έως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει σχόλια ή κείμενο για τη συμφωνία από τους δανειστές. «Δέχθηκα πρόσκληση να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς να επιδείξουν ρεαλισμό προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης, αντίστοιχο με αυτό της κυβέρνησης για να επιτευχθεί η ενότητα και να αποφευχθεί η διαίρεση της Ευρωζώνης. «Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, θα κάνει αυτό που πρέπει προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.   

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον αναπληρωτή Οικονομικών Σχέσεων Ευριπίδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.


Πηγή: skai.gr