Paris

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι - Τα στιγμιότυπα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού

Η ελληνική αποστολή «άνοιξε» την παρέλαση των εθνικών ομάδων - Μοναδικές εικόνες από την παρέλαση των αθλητών εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα - Πάνω από 10.000 αθλητές, από 206 χώρες συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη

Κλείσιμο

Κρίσιμη συνεδρίαση του Euro-working Group μετά τις κινήσεις ΕΚΤ και ΗΠΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση του Euro-working Group, που θα καθορίσει την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA και την παρότρυνση των ΗΠΑ να βρεθεί γρήγορα λύση.

Το Euro-working Group θα εξετάσει το αίτημα της Αθήνας για παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας. Εφόσον κριθεί πως υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας, θα συγκληθεί και έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πηγές διεθνών μέσων ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες, η προοπτική επίτευξης συμφωνίας θα κριθεί εν μέρει από τη διατύπωση των ελληνικών αιτημάτων και δεσμεύσεων, ενώ η χρυσή τομή ενδεχομένως θα βρεθεί στην επίσημη ονομασία της δανειακής σύμβασης.

Τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση κοινού τόπου με τους εταίρους πριν εκπνεύσει το ισχύον πρόγραμμα, στις 28 Φεβρουαρίου, έχουν στενέψει. Την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενέκρινε μεν την αύξηση παροχής έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά μόλις κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό μικρότερο από αυτό που είχε αιτηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν πλέον πρόσβαση σε ρευστότητα ύψους 68,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA. Κατά την κρίση εκροών καταθέσεων του 2012, η στήριξη του ELA ανερχόταν σε 110 δισ. ευρώ.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση της ΕΚΤ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη και τον παρότρυνε για την επίτευξη συμφωνίες μας την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «άμεσα κακουχίες».
Πηγή: skai.gr