Σαμαράς: Προστασία ανέργων και μικρομεσαίων οι στόχοι στο μέτωπο των πλειστηριασμών

Η προστασία των ανέργων, των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και η δημιουργία μίας τραπεζικής πίστης η οποία δεν εξυπηρετεί τις τράπεζες αλλά τους πολίτες, είναι οι στόχοι της κυβέρνησης όσον αφορά το νέο πλαίσιο που θα διέπει του πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όπως διεμήνυσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος δε στις πιέσεις για επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, ο κ. Σαμαράς αντέτεινε πως επιθυμεί την επέκταση της μείωσης και σε άλλους κλάδους.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σαμαράς στάθηκε στα βήματα που έχει πετύχει η Ελλάδα εν μέσω μίας μεταπολεμικά ιστορικής κρίσης για τα δεδομένα του Δυτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση κατόρθωσε να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ τη στιγμή που το αντίθετο θα ήταν «ξαφνικός θάνατος».

«Τόσο μεγάλη προσαρμογή, δημοσιονομική και παραγωγική, δεν έγινε ποτέ σε καμία Δυτική χώρα. Τόσο μεγάλο κόστος σε ύφεση, ανεργία και φτώχεια δεν το πλήρωσε ποτέ καμία χώρα σε καιρό ειρήνης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πάψαμε να παράγουμε ελλείμματα, πρέπει τώρα να παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα», τώρα πρέπει να «απαλύνουμε τις πληγές της κοινωνίας», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην αναταραχή στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας είπε ότι «κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν.

»Κάποιοι κρατούν την χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια, εκείνοι θέλουν να τα κλείσουν. Σπάμε τις αλυσίδες και υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν. Κάποιοι ποντάρουν και εύχονται στην καταστροφή της χώρας. Προσπαθούν να ματαιώσουν τις επενδύσεις που φέρνουμε στην χώρα», συμπλήρωσε

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με «όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο χθες».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσει τους στόχους της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. στο Κολέγιο των Επιτρόπων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ