Σύγκρουση ΥΠΑΝ-ΣΥΡΙΖΑ για τις Κυριακές

«Πυρά» αντήλλαξαν την Κυριακή το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, για πρώτη φορά, την Κυριακή.

Η πρώτη «βολή» προήλθε από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για μία «ισοπεδωτική» και «αντιδραστική» απόφαση, η οποία οδηγεί «στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο», ευνοώντας μονάχα τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες, ενώ παράλληλα «στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να «πάρει τώρα» πίσω το μέτρο, κατηγορώντας την πως βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου», αυξάνοντας τις ημέρες και ώρες κατανάλωσης ενώ συνάμα «σφαγιάζει τα εισοδήματα των πολιτών».

Λιτή αλλά δηκτική ήταν η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης, με κύκλους του ΥΠΑΝ να αντιτείνουν πως η «κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα».

«Η σημερινή ανακοίνωση [του ΣΥΡΙΖΑ] αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας», καταλήγουν οι κύκλοι του υπουργείου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ