Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι μονάχα διαχειριστής των ντιλς και των ρουσφετιών του εξευτελισμού

Την πεποίθησή του ότι τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μίας πρωτοφανούς ανθρωπιστική κρίσης η κυβέρνηση παριστάνει το σωτήρα εξέφρασε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα σε «πειραματόζωο» και αποικία χρέους, και τους πολίτες σε «νεόπτωχους».

Στρέφοντας το βλέμμα του στο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Τσιπρας σημείωσε πως πρόκειται για τον προθάλαμο μετατροπής της Ελλάδας στη μοναδική χώρα της Ευρώπης που θα εχει μηδενική περιούσια, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν εχει πολιτική», ούσα μονάχα ο «διαχειριστής των ντιλς των αποκρατικοποιήσεων», που θα πανε στα «νέα τζάκια» και των «ρουσφετιών του εξευτελισμού».

Επικρίνοντας μάλιστα την επιλογή της κυβέρνησης να εισάγει το πολυνομοσχέδιο με ένα άρθρο και υπό το πρίσμα της δόσης διάσωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως πρόκειται για υποβιβασμό τη κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της Βουλής με «ίδιο διαρκώς εκβιαστικό δίλημμα».

Αναφερόμενος στο σχέδιο συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανθρωποθυσίες», συμπληρώνοντας πως η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται μεν να υπερασπιστεί το Δημόσιο που έφτιαξαν [...] με τα ρουσφέτια», αλλά συνάμα δεν προτίθεται να υπερασπιστεί αυτή τη σφαγή.

«Είστε έτοιμοι να γυρίσετε το Δημόσιο στη σκοτεινή εποχή των πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητα για να μπεις, τώρα για να μην βγεις», συνέχισε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως μετέτρεψε το εργατικό δίκαιο σε «εργοδοτικό δίκαιο».

«Αν εφαρμοστούν όσα προβλέπονται θα παραλύσει πλήρως ο δημόσιος τομέας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ