Μπακογιάννη: Η ΓΕΝΟΠ να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει

Διάλογο και συνεννόηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τετάρτη.

«Αν η κυβέρνηση φέρει εκβιαστικά στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα το έχει υπονομεύσει στόχος είναι να υπάρξει διάλογος. Δεν υπάρχει χώρα που να μην αναζητούν βάση συνεννόησης» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προσπαθήσει και η αντιπολίτευση να ανταποκριθεί, οποιαδήποτε πόλωση θα επιβαρύνει την οικονομία» πρόσθεσε.

Η βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση σαφή και δεσμευτική απόφαση για τη μείωση του δημόσιου τομέα, δηλαδή «αποκρατικοποιήσεις συγκεκριμένες και με ονόματα.»

Επίσης ζήτησε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής με μηχανισμούς όπως αυτοί που χρησιμοποιούν η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μείωση της φορολογίας και σταθερό φορολογικό σύστημα με την εγγύηση της τρόικας.

«Το ερώτημα δεν είναι γιατί δεν βγαίνει το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε καλά πέραν του ασφαλιστικού. Δεν φταιει το μνημόνιο, φταιει η κυβέρνηση και η εφαρμογή της» ανέφερε .

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του δανείου που έλαβε από τη ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. «Εγώ είχα καταγγείλει την όλη ιστορία. Πήγανε να ελέγξουν οι ελεγκτές του (σ.σ: του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης) κ. Ρακιντζή και εκλάπησαν τα στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ποινικό αδίκημα» ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη προκάλεσε τη ΓΕΝΟΠ να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει για το δάνειο, διερωτώμενη «με ποια λογική παίρνει ένα συνδικαλιστικό όργανο 30 εκατ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια για να τα διαχειριστεί».
Πηγή: skai.gr