ΚΑΙΡΟΣ

Αποστάσεις ΝΔ απ’ το αίτημα ΚΙΝΑΛ για ανωμοτί κατάθεση Τουλουπάκη στην Προανακριτική

Της Ναντίν Χαρδαλιά  

Να μη στηρίξει το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για ανωμοτί εξέταση - ως εν δυνάμει ύποπτης - της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στην Προανακριτική Επιτροπή, προσανατολίζεται η ΝΔ.

Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι κατά την κρίση του κόμματος από τα έως τώρα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την κ. Τουλουπάκη.

Οι  βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Προανακριτική, φέρονται να κλίνουν στην τήρηση αποστάσεων από την εν λόγω πρόταση, καθώς κατά πληροφορίες θεωρούν ότι δεν στέκει νομικά. Από χθες άλλωστε ο εισηγητής του κόμματος, Θάνος Πλεύρης, εξέφρασε έντονο προβληματισμό παρά τις πληροφορικές που διακινήθηκαν αρχικά περί σύμπλευσης ΝΔ - ΚΙΝΑΛ.

Κυβερνητικοί βουλευτές σημείωναν ότι μόνο οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι ερευνούν τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους  για τους δικονομικούς χειρισμούς της καταγγελλόμενης σκευωρίας Novartis, θα μπορούσαν να αποδώσουν τέτοια ιδιότητα στην κ. Τουλουπάκη και όχι η Βουλή.

Υπό αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, δεν έχει εις βάρος της κάποια κατηγορία,  η κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εκτιμούν ότι δεν νομιμοποιείται να την κλητεύσει με την ιδιότητα της υπόπτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής, οπότε και αναμένεται να ληφθεί η απόφαση, η ΝΔ δεν θα υποστηρίξει το σχετικό αίτημα του  Κινήματος Αλλαγής, ενώ η κλήτευση της Ελένης Τουλουπάκη ως μάρτυρος προσδιορίζεται κατά πληροφορίες κοντά στις 25  Φεβρουαρίου. 

Πηγή: skai.gr