ΚΑΙΡΟΣ

Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Σαμαράς μετά τη δήλωση Βενιζέλου

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

«Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές, γιατί εγώ δεν έχω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά έγινε λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή στην Αθήνα τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις Βασιλεία, που υπονοούσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις» που απαιτεί η τρόικα, «θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ενεργεί στο όνομα του ελληνικού λαού» και «πρέπει να έχει στήριξη για να μπορέσει να επιβάλει την αλήθεια».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη πάντως διευκρίνισαν ότι ο κ. Βενιζέλος εννοούσε ότι εφόσον η διαπραγμάτευση, όπως πάει, συμπίπτει με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η προεδρική εκλογή θα έρθει νωρίτερα ώστε να αποσαφηνιστεί αν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

Αν αυτό δεν επιτευχθεί και προκηρυχθούν εκλογές, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει θα Ιανοί αυτή που θα ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη μέρα της χώρας.

Όλα αυτά γίνονται στη σκιά της αποψινής (Πέμπτη) συνεδρίασης του Euro-working Group, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί το θέμα της τεχνικής παράτασης του υφιστάμενου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Η κυβέρνηση πάντως προβαίνει στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί μία μεγάλη παράταση.



Πηγή: skai.gr